Ik heb een vraag
Wilgenweard

5 redenen waarom mountainbiken zo fantastisch is!

“Oh dit is toch heerlijk even een frisse neus halen….. stil eens stil eens.. oooh wat een rust….. en je ruikt het ook aan de lucht…. gezonde boslucht. Hiervoor hoef je toch echt niet naar de Ardennen. Dit heb je gewoon in eigen land!” 👏 Je hoort het wel, mijn fietsmaatje Noraly is helemaal verkocht aan het mountainbiken.

Lijkt jou dit nou ook zo genieten? Lees dan even onderstaande tips waarom mountainbiken zo fantastisch is.

1. Je wordt er lekker fit van

Met mountainbiken wordt je net als met de meeste sporten fitter en train je het lichaam. Mountainbiken is een mooie combi van uithoudingsvermogen, techniek, kracht en coördinatie. Het is een echt allround sport! Uiteraard pak je met een rondje mountainbiken voornamelijk je hamstrings en bovenbeenspieren, maar ook je kuiten, armen, borst en schouders, rug en billen pikken een graantje mee van een lekker tochtje trappen op de mountainbike.

2. Het is goed voor lichaam en geest

Buiten zijn is goed voor een mens & geest. Buiten in het bos zijn is nog veel beter! En laat het bos nou net de plek zijn waar je gaat mountainbiken. Groene omgeving, frisse lucht & minder afleiding. Dat zorgt voor heerlijke rust. En schijnt het zonnetje dan heb je gelijk weer even een dosis vitamine D binnen.

3. Je gaat je gelukkiger en fijner voelen

Ja.. je wordt echt gelukkig van moutainbiken. Drie factoren voor het ervaren van geluk zijn namelijk autonomie, competentie en verbinding.

Met anderen kunnen mountainbiken, het stuur in eigen hand, waar je maar wil gaan, dat is geluk makend. Het brengt je ook nog op de mooiste plekjes midden in de natuur.

4. Even de gedachten verzetten

Heb je het druk op het werk of met het gezin? Pieker je over wat dan ook? Tijdens het mountainbiken heb je daar geen tijd voor! Je focus ligt op het terrein, remmen, sturen en het trappen. Je geniet van de natuur en het mountainbiken. Na de tocht ben je mentaal weer opgeladen.

5.Mountainbiken geeft je mentaal een boost

Sporten heeft een direct effect op je hersenen. Het verbetert je geheugen en geeft je metale rust. Tijdens inspanning maakt je lichaam een stof aan die de aanmaak en groei van hersencellen stimuleert.

Zelf ook eens met de mountainbike op pad?

Wil jij dit nou ook eens proberen? Huur een mountainbike en ga er eens op uit. Voel hoe fijn het is om een stuk te fietsen! Vind je het spannend om alleen te gaan? Vraag een vriendin, buurvrouw of ga met één van onze gidsen op pad.