Ik heb een vraag
Wilgenweard

Activiteiten in Overijssel organiseren: check deze 7 tips!

Of je nu activiteiten in Overijssel of Twente organiseert voor je vriendengroepje familie, je collega’s, voor een vrijgezellenfeest, een trainingskamp of buurtvereniging? Be our guest! De Wilgenweard is een groepsaccommodatie waar je alles onder één dak vindt: hotelkamers, een gezellige bar, terras aan het water, feestzalen, een activiteitenterrein voor sportiviteit en bos en water om de hoek. Kortom: er zijn altijd wel activiteiten te vinden die precies passen bij jullie groep. Check ons uitgebreide activiteitenoverzicht (met activiteiten vanaf €5,00 pp!) of kies uit één van onze 7 all time favourites!

1. Abseilen vanaf 15 meter hoogte

Abseilen geeft je zeker een adrenalinestoot, want zodra jij langs onze 15 meter hoge toren naar beneden loopt komen de kriebels vanzelf in je buik. Maar wat een kick als je dan eenmaal beneden staat!

Je daalt af door met je voeten tegen een verticale wand langs een touw naar beneden te lopen of te springen. Hierbij begeleid je jezelf. Je laat jezelf via de wand naar beneden zakken en bepaalt zelf dus ook de snelheid. Onze instructeurs grijpen enkel in wanneer nodig. Bij het abseilen moet je soms grenzen verleggen, maar dat maakt het ook zo spannend.

2. Escape room

Daar zit je, met een groep mensen opgesloten in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog of in een mysterieuze Gentlemen’s Room. Het enige dat jullie mee hebben gekregen zijn een paar aanwijzingen en maximaal één uur de tijd om jezelf te bevrijden uit deze benaderde situatie. Door spannende raadsels op te lossen, door samen te werken en door vertrouwen in elkaar.

Onze twee escape rooms vallen eigenlijk bij alle soorten groepen in de smaak. Samenwerking en vertrouwen in elkaar speelt een rol, dat maakt de escape room zeker geschikt voor een personeelsuitje. Maar ook families, vrienden en scholen beleefden super veel plezier aan hun deelname aan onze escape rooms!

3. Fort Boyard

Spanning, snelheid, kracht, samenwerking en slimheid staan centraal bij Fort Boyard, gebaseerd op het gelijknamige televisieprogramma.

Jullie worden ingedeeld in teams en voeren spannende opdrachten uit die beloond worden met munten. Jullie duiken in een ondergronds gangenstelsel, gaan handboogschieten, maken een fles met zwaar explosief materiaal onschadelijk en ontkomen ook niet aan onze spectaculaire klimwand (optioneel in combinatie met abseilen). Welk team doet dit het snelst en scoort hiermee de meeste munten?

4. Navigatie Challenge

Onze navigatie challenge is een uitdagende wandeltocht voor echte speurders. Met verschillende vormen van navigatie en communicatie moet je je weg vinden door het bos: met een kompas, een GPS, morsecodes en verschillende vormen van kaartlezen. Het is mogelijk om in teams te strijden tegen elkaar tijdens de navigatie challenge.

In dat geval gaat het om het zo snel mogelijk vinden van de juiste route én moeten er onderweg vragen beantwoord worden. Vergeet onderweg niet te genieten van de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug!

Navigatie challenge door de Sallandse heuvelrug als familiedag of bedrijfsuitje

5. Pub-, pop- en sportquiz

Een pub, pop en/of sportquiz is het ideale onderdeel van een gezellige feestavond of uitje. Een enthousiaste quizmaster onderwerpt de teams aan verschillende rondes met vragen. Wat het thema is van deze vragen bepalen jullie zelf: pub, pop of sport.

Pubquiz
Bij de pubquiz draait het om algemene kennis en gezelligheid. Er zijn zes rondes met ieder tien vragen. Deze vragenrondes worden afgewisseld met snelle rondes ‘petje op, petje af’.
Popquiz
In zes tot acht rondes wordt jullie kennis van muziek getest aan de hand van (on)herkenbare muziekfragmenten. Ook testen we of jullie bekende en minder bekende albumhoezen herkennen en krijgen jullie vragen over muziek en artiesten.
Sportquiz
Wie is de allergrootste sportkenner: dat draait het om. Dat mogen jullie gaan uitmaken aan de hand van vragen, sportfragmenten en voorwerpen.

6. Wie is de Saboteur?

Bij Wie is de Saboteur? speel je met je team spectaculaire spellen en probeer jij de Saboteur te ontmaskeren.
Tijdens deze activiteit speel je verschillende opdrachten waarbij er volop mogelijkheden zijn om de boel te saboteren.
Degene die aan het eind van de dag de meeste kennis paraat heeft over het spel is de grote winnaar!

7. Mountainbiketocht met gids

Tijdens onze mountainbiketocht geniet je onder begeleiding van een gids van mountainbikeroutes die bijna buitenlands aandoen. De route voert je langs pittige beklimmingen tot 20% en afdalingen van meer dan 500 meter. Vanuit De Wilgenweard fiets je zo de Sallandse Heuvelrug op, met de Holterberg, Lemelerberg en Hellendoornseberg als decor. Onze gids brengt je langs plaatsen waar andere mountainbikers niet komen.

Heb je andere wensen of aanvullende ideeën? Neem dan contact op met één van ons voor meer informatie. Vrijblijvend een offerte opvragen kan natuurlijk ook.