Ik heb een vraag
Abseilen

Abseilen

Overzicht

Kosten €12,50 - €14,50 p.p.

Groepsgrootte: vanaf 10

Duur: 45 minuten

 “Zo dat is hoog!” Via het steile trapje beklim je de 15 meter hoge toren. Boven aangekomen kijk je naar beneden. Dat is even slikken, want het is toch hoger dan je dacht. Én dan moet je zelf met jouw gezicht naar de toren naar beneden laten zakken, dus je ziet niet goed wat er om je heen gebeurt! Als je hangt en op het punt staat om naar beneden te lopen via de steile wand, voel je de wind om je oren en de kriebels in je buik. Dát is abseilen van de 15 meter hoge toren bij de Wilgenweard!

 

Hoe gaat het abseilen bij De Wilgenweard in Nijverdal

Je voelt de wind om je hoofd, je ziet het fantastische uitzicht en slikt als de instructeur jou vertelt dat je straks door het poortje moet stappen om langs een touw de verticale wand naar beneden te lopen of te springen.

Hierbij begeleid je jezelf. Je laat jezelf via de wand naar beneden zakken en bepaalt zelf dus ook de snelheid. Onze instructeurs grijpen enkel in wanneer nodig. Bij het abseilen moet je soms grenzen verleggen, maar dat maakt het ook zo spannend. En wat een kick is het wanneer je eenmaal beneden staat! Bekijk het filmpje hieronder om een impressie van abseilen te krijgen:

 

Abseilen vindt plaats op onze klimparcours, je kunt hier ook een heel touwparcours afleggen of maak een vrije val tijdens een Gravity Fall van 12 meter!

 

Veiligheid voorop bij het abseilen

Uiteraard krijg je vooraf een uitgebreide instructie over de techniek van het abseilen, maar ook tijdens de activiteiten word je continu beveiligd. Naast een abseiltouw is iedere deelnemer verbonden met een extra zekeringslijn, waarmee de instructeur ten allen tijden kan ingrijpen. Om de veiligheid goed te waarborgen, mag je voor de activiteit maximaal 2 alcoholische drankjes hebben gehad. Dan is het toegestaan om mee te doen. Voor verdere veiligheid mag er maximaal 120kg aan de heupgordel en het veiligheidstouw.

 

Voor wie

Je hebt een minimum lengte nodig van 1.65 m. Abseilen doe je altijd samen met een goed opgeleide en gecertificeerde instructeur.

 

Tijd, prijs en groepsgrootte

Abseilen is te boeken vanaf 10 personen. Het programma duurt ongeveer drie kwartier. De prijs varieert tussen de € 12,50 en € 14,50, afhankelijk van de datum en tijd waarin het wordt gereserveerd.

 

 

Meer informatie aanvragen Direct boeken

Reserveer hier

Vul hieronder het formulier in

  • DD dash MM dash JJJJ