Ik heb een vraag
Dauwpeddelen

Dauwpeddelen

Overzicht

Kosten vanaf €22,50 p.p.

Groepsgrootte: 1-45

Duur: Tot 2 uur

De stilte op het water, de zon die net opkomt, nevelslierten over het groene landschap waar je in je kano langspeddelt. Geniet op Hemelsvaartdag in de kano of op de sup van dauwpeddelen, een bijzondere ervaring ’s ochtends vroeg.

 

Dauwpeddelen

Helemaal volgens de traditie van het dauwtrappen, kun je lekker vroeg op pad voor het dauwpeddelen; vanaf 06:00 uur kun je met kano of supboard het water op. In de stabiele Canadese kano zie je de Regge en de natuur ontwaken op het water! Een unieke kans die je maar één keer per jaar krijgt.

Veel te vroeg voor jou? Boek dan wat later op de dag je kano, Sit on top kano of supboard. Of combineer het peddelen met een prachtige route op de mountainbike.

 

Ontbijtje erbij?

We brengen je ontbijt op water! Een speciaal picknickontbijtje dat je meeneemt in je kano. Boek je picknickontbijt met 2 heerlijk belegde broodjes, fris stuk fruit, een kleine snack en wat te drinken voor €12,50 per persoon. Vink in het reserveermenu een ontbijtpakket aan!

 

Wat is dauwtrappen?

Hemelvaart is een Christelijke feestdag en dauwtrappen of ‘hemelvaren’ is een traditie die daarbij hoort. Dauwtrappen is eeuwenoud en werd al in de 19e eeuw gedaan omdat de dauw op het gras een zuiverende en genezende werking zou hebben. Toen stonden mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s nachts op, om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Dat verklaart de naam dauwtrappen.

De kerkmis om negen uur moest natuurlijk gehaald op deze Christelijke feestdag. Daarom gingen de mensen zo vroeg wandelen en waren ze op tijd terug. Ook nu kennen we bij ons in het oosten deze traditie nog goed. Oké, we starten niet om drie uur ’s nachts, maar gaan er wel vroeg op uit om te fietsen, te wandelen en te peddelen!

 

Kosten en reserveren

Kies hieronder een van de vier starttijden (06:00, 07:00, 08:00 en 09:00).

De prijs is €22,50 per kano/supplank.

Het ontbijtpakketje is €12,50 per persoon.

Meer informatie aanvragen Reserveer hier

Reserveer hier

Vul hieronder het formulier in