Ik heb een vraag
Dauwpeddelen

Dauwpeddelen

Overzicht

Kosten €22,25 p.p.

Groepsgrootte: 1-45

Duur: Tot 2 uur

De stilte op het water, de zon die net opkomt, nevelslierten over het groene landschap waar je in je kano langs peddelt. Geniet op Hemelvaartsdag in de kano of op de sup van dauwpeddelen, een bijzondere ervaring ’s ochtends vroeg. Zie de Regge zoals je hem nog nooit hebt gezien!

Dauwpeddelen

Helemaal volgens de traditie van het dauwtrappen, kun je lekker vroeg op pad voor het dauwpeddelen; vanaf 06:00 uur kun je met kano of sup board het water op. In de stabiele Canadese kano of op de sup zie je de Regge en de natuur ontwaken op het water! Een unieke kans die je maar één keer per jaar krijgt.

Wat is dauwtrappen?

Hemelvaart is een Christelijke feestdag en dauwtrappen of ‘hemelvaren’ is een traditie die daarbij hoort. Dauwtrappen is eeuwenoud en werd al in de 19e eeuw gedaan omdat de dauw op het gras een zuiverende en genezende werking zou hebben. Toen stonden mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur ’s nachts op, om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Dat verklaart de naam dauwtrappen.

De kerkmis om negen uur moest natuurlijk gehaald op deze Christelijke feestdag. Daarom gingen de mensen zo vroeg wandelen en waren ze op tijd terug. Ook nu kennen we bij ons in het oosten deze traditie nog goed. Oké, we starten niet om drie uur ’s nachts, maar gaan er wel vroeg op uit om te fietsen, te wandelen en te peddelen!

Later op de dag kanovaren of suppen kan ook!

Veel te vroeg voor jou? Boek dan wat later op de dag je kano, Sit on top kano of sup board. Of combineer het peddelen met een prachtige route op de mountainbike. We zijn op Hemelvaartsdag de hele dag geopend en er zijn genoeg leuke activiteiten te doen met familie of vrienden. Dat wordt een feestdag om nooit te vergeten.

Tijd, prijs en groepsgrootte

Kies hieronder een van de vier starttijden (06:00, 07:00, 08:00 en 09:00). De prijs is €22,25 per kano of sup voor 2 uur.
Er kunnen 3 personen in de kano (of 2 volwassenen en 2 kinderen), en 1 persoon op het sup board.

 

Meer informatie aanvragen Direct boeken

Reserveer hier

Vul hieronder het formulier in

  • DD dash MM dash JJJJ