Ik heb een vraag
Drie dagen uit je comfortzone tijdens een schoolkamp.

Drie dagen uit je comfortzone tijdens een schoolkamp.

“Dames, hebben jullie het niet koud?”
3 studentes van TMO zitten nog laat met een dekentje om op het terras voor De Wilgenweard. “Nee hoor, kunnen we vast wennen aan het kamp!”

Morgen start voor hen het 3 daagse managementkamp, een belangrijk onderdeel van hun opleiding voor hogere management functies in de mode.

“Hebben jullie er zin in”  vraag ik.
“Ja, maar het lijkt me best spannend. Vooral ’s nachts in het bos. We moeten zelf  zo’n tent van zeil bouwen. Ik ga echt niet aan de rand liggen hoor, ik wil in het midden!”

We praten nog even over het weer; ik weet dat het morgenavond gaat regenen maar zeg daar maar niets over. Het verandert toch niets aan de situatie.
“Veel plezier!” wens ik hen, terwijl ik het terras afloop.

lees verder na de foto

Schoolkamp organiseren bij De Wilgenweard in Nijverdal.

Schoolkamp met duidelijke doelstellingen

De studenten worden tijdens het managementkamp stevig uit hun comfortzone getrokken. Outdooractiviteiten, zelf een bivak maken, zelf je eten koken op een houtvuurtje. Dat levert naast veel leermomenten prachtige beelden op.

lees verder na de foto
Studenten op schoolkamp bij De Wilgenweard in Nijverdal!

Docent en coordinator Jurgen komt al 15 jaar bij de Wilgenweard voor het kamp.

“We komen jaarlijks voor een kamp met 2 doelstellingen” vertelt Jurgen.
“Het eerste is het leren kennen en herkennen van je eigen samenwerkingsgedrag en het gedrag van een ander.
Het tweede is het leren kennen van je eigen leiderschapsstijl en dat van een ander.”

Bijzondere samenwerkingsopdrachten

Timo is bedrijfstrainer en vanuit de Wilgenweard coördinator van het schoolkamp; “Bij dit outdoor managementkamp is het belangrijk dat mensen uit hun comfortzone getrokken worden en dan verschillende leiderschapsstijlen oefenen.
Wanneer dat nodig is vraagt Jurgen ons bijvoorbeeld extra fysieke samenwerkingsopdrachten toe te voegen, zodat de studenten uitgeput raken.”

Hij vervolgt “We kunnen hier snel in schakelen. Studenten worden stevig op de proef gesteld, raken vermoeid en zijn meer zichzelf.  Je merkt dan bijvoorbeeld dat ze door die vermoeidheid sneller geïrriteerd zijn.
Dit moeten ze bij zichzelf herkennen maar ook weten dat dit bij hun toekomstige collega’s het geval kan zijn. Het gaat erom dat studenten zich in stresssituaties bewust zijn van hoe ze handelen. Dit nemen ze mee als bagage in hun rol als toekomstig leidinggevende.

Schoolkampen op maat

Een vorm kiezen voor een paar studiedagen of een introductiekamp voor je studenten; Daar kunnen we jou mee helpen.
Onze bedrijfstrainers en gespecialiseerde instructeurs hebben jarenlange ervaring. We weten haarfijn doelen van het onderwijs te vertalen in een schoolkamp met resultaat.

Arrangementen voor schoolkampen

Naast op maat gemaakte schoolkampen bieden we standaard arrangementen, die heel bruikbaar zijn voor een introductiedag. Deze arrangementen zijn bedoeld om op een plezierige manier kennis met de studenten te maken.

En heb je aparte wensen? Daar gaan we graag mee aan de slag!