Ik heb een vraag
Een bedrijfsuitje met inhoud: zo doen wij dat!

Een bedrijfsuitje met inhoud: zo doen wij dat!

Met de zomervakantie in het vooruitzicht besluiten veel bedrijven voor die tijd nog een bedrijfsuitje te organiseren. Aanbod met een hoge ‘funfactor’ is er volop: binnen 60 minuten ontsnappen uit een spannende escape room, je collega’s een op een andere manier observeren bij Wie is jullie mol? of de strijd met elkaar aangaan bij Expeditie Robinson.

Maar behalve fun is er ook vaak behoefte om te werken aan teambuilding. Hoe zorg je nu dat zo’n bedrijfsuitje ook echt meerwaarde heeft voor het teamgevoel? Goed nieuws: daar hebben wij volop ervaring mee!

Van bedrijfsuitje naar bedrijfstraining

Voor onze bedrijfsuitjes en bedrijfstrainingen werken we vaak met eigen trainers. Trainer Tom: “Het fun-gedeelte is erg goed te koppelen met een trainingsgedeelte. Als trainer begeleid ik de activiteiten, observeer ik en koppel ik meteen mijn inzichten terug. Zodra collega’s fanatiek bezig zijn met sportieve activiteiten, wordt de groepsdynamiek snel zichtbaar en hier speel ik op in.”

Van te voren al inzicht door de quickscan

Extra interessant worden sportieve activiteiten als er van tevoren al een quickscan van het team is uitgevoerd. Zo weet onze trainer wat er speelt binnen het team, wat medewerkers belangrijk vinden, wat stress oplevert of waar ze juist energie van krijgen. De quickscan wordt vaak gecombineerd met het voeren van enkele gesprekken. Hierdoor brengen wij in kaart wat er speelt binnen een bedrijf. Ons bedrijfsuitje of onze bedrijfstraining wordt hier dan volledig op afgestemd. Door middel van een stukje theorie wordt vervolgens tijdens het uitje of de training ingezoomd op de resultaten van de quickscan. Daarna worden teams uit hun normale patroon gehaald om rollen anders te verdelen. Dit gebeurt dus tijdens sportieve activiteiten, zoals ons teambuildingspadWie is jullie Mol, de Escape Room of Expeditie Robinson.

Door als team samen dergelijke activiteiten uit te voeren verdwijnen onderlinge machtsverhoudingen. Die autoritaire collega blijkt ineens net zo bang als jij in ons ondergrondse gangenstelsel. En met de directeur samen ontsnappen uit een escape room zorgt voor een hele nieuwe manier van communiceren met elkaar.  Je leert elkaar dus op een andere, nieuwe manier kennen.

Benieuwd geworden naar onze teamuitjes en bedrijfstrainingen waarbij fun en ontwikkeling samen komen? Bekijk dan eens onze mogelijkheden voor bedrijfsuitjes onder begeleiding van onze bedrijfstrainers.

Teambuilding om elkaar te leren kennen? Kom dan naar De Wilgenweard!

De Wilgenweard en Twente Counseling hebben de handen in een geslagen. Met een gespecialiseerd team kijken we wat jullie nodig hebben. We maken samen een plan op  maat en gaan aan de slag met de doelstellingen. We bieden een gevarieerd programma van workshops. Je kunt hierbij denken aan de ontwikkeling van soft-skills (feedback geven, communicatie), coaching on the job, ontwikkeling van samensturende teams en dat alles in combineren we met activiteiten die de theorie ondersteunen. 

Wil je meer weten over de bedrijfstrainingen en teambuilding van De Wilgenweard en Twente Counseling. Kijk op www.wilgenweard.nlwww.twente-couseling.nl of bel 0548 – 681338.

Training liever op een eigen locatie organiseren? Wij komen ook naar jullie toe!