Ik heb een vraag
Wilgenweard

Een goeie start van het werkjaar met teambuildingactiviteiten

De zomervakantie is voorbij en het werk is nu écht weer begonnen. Bedrijven en scholen starten weer op. Ook jij bent weer aan het werk. In de eerste week geniet je nog na van je heerlijke vakantie. Zo vertel je jouw collega’s enthousiast over jouw vakantie en zij luisteren geïnteresseerd (misschien met een tikkeltje jaloezie) naar jouw verhalen. De ontspannenheid die jij en jouw collega’s hebben na deze periode van rust overheerst de werkvloer nog. Langzaam start je op met jouw werkzaamheden en realiseer je je dat je eigenlijk wel zin hebt in het nieuwe werkjaar. Je bent helemaal klaar voor nieuwe uitdagingen!

Maar …

Al snel verdwijnen jij en jouw collega’s achter de computer, misschien op kantoor of toch nog thuis. De agenda staat alweer vol met deadlines, de stress neemt toe, je spreekt jouw collega’s alleen nog maar voor zakelijke doeleinden en voor je het weet zit je weer in de sleur van het dagelijkse leven, verlangend naar de volgende vakantie. Hoe de werksfeer eerst nog werd bepaald door enthousiasme en ijver, draait het terug naar rusteloosheid en stress. Je denkt bij jezelf; Is er geen manier om dit voor jou en je collega’s te voorkomen? Is er manier waarop de positieve werksfeer binnen het bedrijf blijft hangen? Hoe maken jij en jouw collega’s een goeie start aan het werkjaar na de zomervakantie?

Teambuildingsactiviteiten!

Het antwoord op al die vragen is teambuildingsactiviteiten! Het uitvoeren van teambuildingsactiviteiten met jouw collega’s heeft vele positieve effecten. Zo creëert teambuilding een gevoel van verbondenheid en vertrouwen, het leidt tot betere (non-)verbale communicatie, het stimuleert samenwerking en het is vooral heel erg leuk!

Het belang van teambuilding

In tegenstelling tot veel bedrijven, organiseren scholen vaak teambuildingsactiviteiten aan het begin van het jaar in de vorm van introductie- en kennismakingsdagen. Bij deze activiteiten staat samenwerking centraal. Op deze manier leren scholieren hun (nieuwe) klasgenoten beter kennen en er ontstaat een gevoel van verbondenheid, waardoor leerlingen met meer plezier naar school gaan. De relatie die tussen de scholieren, maar ook tussen de leerlingen en de docent in de eerste weken is cruciaal, omdat deze gouden weken het fundament zijn voor de rest van het jaar. De leerlingen moeten immers nog het hele jaar samenwerken. Daarom is het bij de Wilgenweard altijd gezellig druk in september, want wij bieden verschillende activiteiten aan die geschikt zijn voor teambuilding, zoals Expeditie Robinson, Escape rooms en kanovaren. Echter is het organiseren van teambuildingsactiviteiten ook in opmars bij bedrijven. Goede samenwerking tussen collega’s is namelijk essentieel in een bedrijf! Teambuildingsactiviteiten zorgen voor een sterk en positief team wat essentieel is om optimaal te presteren als organisatie.

Teambuildingsactiviteit

Net als dat scholen teambuildingsactiviteiten organiseren om nieuwe klasgenoten beter te leren kennen en het samenwerken te optimaliseren, kan jij met jouw bedrijf dit ook doen! Vooral na een periode waarin we elkaar bijna alleen maar zagen via Zoom of Teams is teambuilding extra belangrijk. Door de lange periode thuis en daarna de vakantie is het gevoel van verbondenheid wel een beetje weggeëbd. Teambuilding kant dit verhelpen en ervoor zorgen dat het bedrijf weer op volle toeren draait voor het beste resultaat. Dus waar wacht je nog op?!

Teambuildingsactiviteiten aanbod

Bij de Wilgenweard hebben wij een rijk aanbod aan teambuildingsactiviteiten. Hieronder vind je een overzicht van al onze activiteiten die geschikt zijn voor teambuilding:

Natuurlijk hebben wij nog veel meer activiteiten. Bekijk het hele aanbod hier.

Teambuildingsactiviteit Escape the Forest

Teambuildingsarrangementen

Wil je het teamuitje ook zakelijk houden? Dat kan! We verhuren verschillende ruimtes voor vergaderingen. Inclusief onbeperkt koffie, thee en water, en alle faciliteiten die je nodig hebt voor een goede vergadering, bespreek je alle belangrijke punten op de agenda. Vervolgens ga je gezellig samen met je collega’s kanovaren of neem het juist tegen elkaar op met een Wie is de Saboteur?. Zo leer je je collega’s niet alleen op zakelijk gebied kennen, maar ook op een vriendschappelijke manier. Bij de teambuildingsactiviteiten leer je wie van je collega’s een echte geboren leider is, wie vooral erg creatief is en wie alle puzzelstukjes bij elkaar weet te leggen.

Tussendoor een lekkere lunch en/of daarna een smakelijk hapje eten? Dat kan ook! We bieden verschillende diners, buffetten, barbecues (ook vegetarisch!), lunches en ontbijtjes aan. Zo kun je heerlijk zelf pizza’s maken op de échte Italiaanse manier of staat er een lunchbuffet klaar na een intensieve vergadering.

Ook is een meerdaagse arrangement mogelijk! Onze locatie beschikt namelijk over tien 2-persoonkamers en twee 3-persoonskamers met een douche en wc per twee kamers.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Er zijn vele mogelijkheden bij de Wilgenweard. We luisteren ook graag naar jouw wensen! Vraag een offerte aan of neem contact met ons op om jouw perfecte bedrijfsuitje in te richten. Hopelijk tot snel!