Ik heb een vraag
Ga je mee ploggen?

Ga je mee ploggen?

Noteer 1 mei, dan gaan we in de kano of hardlopend of wandelend op pad voor plogging: troep opruimen in de natuur.
Meld je aan voor plogging op 1 mei; wat een animo! Alle kano’s zijn al vol! Je kunt je nog WEL aanmelden voor hardlopend of wandelend ploggen!

Plogging?!

Plogging is een samenvoeging van de woorden ‘plocka’ (plukken in het Zweeds) en jogging. Plogging komt dus uit Zweden, daar hebben ze dit bedacht.
Het is een activiteit waar je met extra goed gevoel van thuiskomt: je bent zelf lekker actief bezig en laat de natuur, waarvan je geniet, schoon achter!

Op en rond de Regge

We ploggen op en rond de prachtige rivier de Regge.
Het aantal deelnemers bepaalt hoeveel kilometer Regge we kunnen opschonen. We streven minimaal om het gebied van de stuw in Hellendoorn tot de fietsbrug (fietssnelweg Nijverdal) op te schonen. Dat doen we in de kano of hardlopend/wandelend op de oevers.
Bij veel animo pakken we ook een stuk van het Duivecatebos en meer kilometers Regge erbij.

ploggen in de kano bij de Wilgenweard

Ploggen in de kano, hardlopend, wandelend

De Regge verdelen we in etappes, zodat je weet welke etappe jij met je gezin of maatje opschoont.

Ploggen: de original (dus hardlopen en troep oprapen)
Voor de hardlopers geven we aan welk gebied je opschoont. Zo loop je niet met teveel mensen in hetzelfde gebied. Hardlopers krijgen de delen van het gebied die wat verder weg liggen.

Ploggen, wandelen
Voor wandelaars geldt hetzelfde als voor de hardlopers. Je krijgt een gebied aangewezen, dat je gaat opschonen. De wandelaars blijven meer in de omgeving van de Wilgenweard.

Coronaproof ploggen

Ben je 18+? Dan kun je met één maatje afspreken om samen te ploggen. Voorwaarde is dat je 1,5 meter afstand houdt van elkaar.
Ben je 18-, dan mag je met meer personen samen op pad.
Zijn jullie met een gezin? Dan gelden de afstandsregels niet voor jullie.

We werken met tijdslots, waarbij je start tussen 9.00 en 10.00 uur. Zo voorkomen we een grote samenkomst van mensen. Op het inschrijfformulier kun je een voorkeurstijdvak aangeven. Bij veel animo voor één tijdvak, delen we je in een ander tijdvak in.

Wat je verder over plogactie moet weten

 • Voor wie is plogging?
  Plogging is voor iedereen die baalt van zwerfvuil en graag mee wil werken aan een schone omgeving. 
 • Wat heb ik nodig voor plogging?
  Kom in makkelijk zittende (hardloop/wandel)kleding. Vanuit de gemeente krijgen we vuilniszakken en knijpers. De Wilgenweard zorgt voor de handschoenen. Douchen na afloop is helaas niet mogelijk. 
 • Hoe laat en waar op 1 mei?
  Je krijg op donderdag 29 april informatie over het tijdslot en wat je verder moet weten om de activiteit coronaproof te laten verlopen.
  Op het tijdslot dat je toegewezen hebt gekregen, kom je bij de Wilgenweard, Sportlaan 6 in Nijverdal. Kom op tijd, maar niet veel te vroeg, om groepsvorming te voorkomen.
  We sturen je na jouw aankomst zo snel mogelijk op pad.
 • Je bepaalt zelf hoelang je wilt ploggen. Gemiddeld zijn we de afgelopen jaren 1,5-2 uur bezig geweest. Dus ook al heb je niet veel tijd, elk uurtje is meegenomen en waardevol.
 • De Wilgenweard stelt de kano’s en handschoenen beschikbaar, de gemeente Hellendoorn zorgt voor knijpers, vuilniszakken en ringen (voor vuilniszakken).
 • Wil je meer informatie? Mail je vraag.
 • Meld je aan voor plogging op 1 mei; wat een animo! Alle kano’s zijn al vol! Je kunt je nog WEL aanmelden voor hardlopend of wandelend ploggen!