Ik heb een vraag
Wilgenweard

Overzicht houden na de zomervakantie?

“En daar lagen we met duizenden andere vakantiegangers op Schiphol, op trappen, op de grond, op banken, stoelen, wat maar beschikbaar is. We probeerden te slapen, wat natuurlijk niet lukte want we zaten eigenlijk te wachten op nieuws.” We luisteren ademloos naar het verhaal van collega Liesbeth. Ze zag haar vakantie in Tenerife in rook opgaan door brandstofproblemen op Schiphol. 

Gelukkig zijn er ook smeuïge vakantieverhalen.
Over de wilde beer die langs de weg wandelt in Roemenië, over 7 dagen door Zweden wandelen in je uppie, volledig offline. Over de eerste vakantie met kind in Toscane en eindelijk een beetje bijslapen.
In de lunchpauze zwijmelen we samen weg in mooie vakantieherinneringen.

Even later zitten we weer op onze vertrouwde kantoorplek en proberen het werkritme op te pakken. Mét goede voornemens in ons achterhoofd. 
Want het voelt toch een beetje als een nieuwe start van het jaar. Een jaar waarin we onszelf niet meer zo druk willen maken, meer willen genieten, meer naar buiten willen.

Hoe houd je dat ontspannen gevoel vast? Hoe ga je efficiënter werken zodat je tijd voor jezelf en je familie en vrienden overhoudt? Waar begin je?

Als ondernemer én vitaliteitscoach heb ik een aantal tips voor je op een rij gezet. Gebruik ze om overzicht te houden en het nieuwe jaar goed te beginnen. 

  • Het aantal taken dat je hebt moet behapbaar zijn. Een ‘ja’ tegen een nieuw project betekent ‘nee’ tegen iets anders (behalve als je om werk verlegen zit).
  • Denk na over welke 5 taken voor jou prioriteit hebben. Die taken krijgen je aandacht. Vooral als je het uberdruk hebt, is dit een simpele, maar gouden regel. Een dag heeft 24 uur, je wilt slapen, eten, aandacht voor jezelf en je naasten: durf te kiezen!
  • Maak een duidelijke planning en zet alle afspraken overzichtelijk in je agenda. Bekijk het vervolgens kritisch van een afstand. Is er voldoende ruimte voor momenten van bezinning? Voor uitwerking van projecten? Voor tijd voor jezelf om even je hoofd leeg te maken zodat je voldoende focus houdt? Doordenderen is makkelijk. Een pas op de plaats maken vraagt discipline…
  • Het prioriteitenkwadrant van Covey kan je hepen bij overzicht houden. Verdeel taken in urgent tot niet belangrijk. Daarmee houd je controle en rust in je hoofd.
  • Ben je verantwoordelijk voor een team? Plan grote teammeetings voor een lange periode vooruit en zorg dat betrokkenen dit op tijd weten. Verdeel organisatietaken waar mogelijk zodat niet alles op jouw bordje belandt.
  • Regel voldoende tijd om goed voor jezelf te zorgen, voor sporten of andere ontspanning.  Bezuinig daar niet op, het is de smeerolie waarmee je alles op rolletjes laat draaien.

Planning is binnen de Wilgenweard één van de belangrijkste onderdelen van het werk. Overzicht houden is bij ons key! Dat hebben we na bijna 20 jaar uitstekend in de vingers.

We weten hoe we zakelijke meetings op rolletjes moeten laten lopen.

Net als dat we weten hoe je zakelijke meetings aantrekkelijk maakt, door afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Door een locatie met multifunctionele mogelijkheden.
En de mazzel dat we in een groene en waterrijke omgeving zitten. Inspirerend!

Trap deze nazomer goed af en regel op tijd alles wat nodig is voor een topjaar. We helpen je daar graag bij!

Sportieve groet,
Marian Freriks
mede eigenaar de Wilgenweard en vitaliteitscoach