Ik heb een vraag
Wilgenweard

Ga je mee ploggen?

Op 1 oktober 2022, gaan we in de kano of hardlopend of wandelend op pad voor plogging: troep opruimen in de natuur. We stellen op zaterdag tussen 9.30 en 11.30 uur kano’s beschikbaar waarmee je de Regge op kunt om vuilnis te ploggen. Daarnaast kun je bij ons spullen krijgen om wandelend (of hardlopend als dat je voorkeur heeft) het Duivecatebos op te schonen!

Plogging?!

Plogging is een samenvoeging van de woorden ‘plocka’ (plukken in het Zweeds) en jogging. Plogging komt dus uit Zweden, daar hebben ze dit bedacht.
Het is een activiteit waar je met extra goed gevoel van thuiskomt: je bent zelf lekker actief bezig en laat de natuur, waarvan je geniet, schoon achter!

Op en rond de Regge

We ploggen op en rond de prachtige rivier de Regge.
Het aantal deelnemers bepaalt hoeveel kilometer Regge we kunnen opschonen. We streven minimaal om het gebied van de stuw in Hellendoorn tot de fietsbrug (fietssnelweg Nijverdal) op te schonen. Dat doen we in de kano of hardlopend/wandelend op de oevers.

ploggen in de kano bij de Wilgenweard

Ploggen in de kano, hardlopend, wandelend

De Regge verdelen we in etappes, zodat je weet welke etappe jij met je gezin of maatje opschoont.

Ploggen: de original (dus hardlopen en troep oprapen)
Voor de hardlopers geven we aan welk gebied je opschoont. Zo loop je niet met teveel mensen in hetzelfde gebied. Hardlopers krijgen de delen van het gebied die wat verder weg liggen.

Wandelend ploggen
Voor wandelaars geldt hetzelfde als voor de hardlopers. Je krijgt een gebied aangewezen, dat je gaat opschonen. De wandelaars blijven meer in de omgeving van de Wilgenweard.

Wat je verder over plogactie moet weten

 • Voor wie is plogging?
  Plogging is voor iedereen die baalt van zwerfvuil en graag mee wil werken aan een schone omgeving. 
 • Wat heb ik nodig voor plogging?
  Kom in makkelijk zittende (hardloop/wandel)kleding. Vanuit de gemeente krijgen we vuilniszakken en knijpers. De Wilgenweard zorgt voor de handschoenen. Douchen na afloop is helaas niet mogelijk. 
 • Hoe werkt het?
  De Wilgenweard stelt de kano’s en handschoenen beschikbaar, de gemeente Hellendoorn zorgt voor knijpers, vuilniszakken en ringen (voor vuilniszakken).
 • Wil je meer informatie? Mail je vraag.
 • Aanmelden voor het ploggen: