Ik heb een vraag
Ruimte om coronaproof te vergaderen

Ruimte om coronaproof te vergaderen

,,Het idee van een kantoor als moederschip is aan herziening toe” meldt  Luc Dorenbosch, expert op het gebied van werkinnovatie. ‘Kantoor als moederschip’, die woorden trokken mijn aandacht in een artikel in het AD.
De voorspelling van expert Dorenbosch is dat werknemers uiteindelijk drie plekken gaan krijgen waar ze kunnen werken. 

,,Voor bepaalde taken wordt thuiswerken de norm.

Als je iets samen moet doen met collega’s of klanten, kan dat kleine clubje afspreken in een ‘werkhub’ dichtbij huis zodat er minder gereisd wordt.

Het kantoor is de derde optie, met nu de vraag voor welk werk het verantwoord genoeg is om daarvoor mensen te laten terugkeren.

”Dat kantoor moet dan wel groot genoeg zijn zodat iedereen op een veilige afstand van elkaar kan werken. Daarin moet je flexibel zijnvolgens Dorenbosch. Heel Nederland moeten we gaan zien als één grote werkplek.

Dat is een interessante gedachte!

Toen de lockdown half maart inging, gingen een aantal collega’s van de Wilgenweard, die een  kantoorfunctie hadden, ook thuiswerken.
Dat vonden ze de eerste paar weken best oke. Je uren zelf indelen. Geen afleiding van telefoons, er kon goed doorgewerkt worden.

Maar de energie zakte geleidelijk weg. Ik merkte het aan mijn eigen creativiteit, die werd langzaam minder bij het gebrek aan live sparren met collega’s.

Tijdens de dagelijkse telefoontjes  en appjes met collega Nicolette bekende ze dat zij aan dezelfde kwaal leed. Bovendien zat zij ook nog met een kleuter die ze nergens onder kon brengen. “Knetter chagrijnig word ik hiervan” appte ze.

De thuiswerkers hielden het nog een week vol, voor ze met gierende banden richting de Wilgenweard reden!

We hebben ruimte genoeg om verstoppertje te spelen in het pand en helemaal om met veilige afstand van elkaar te werken.

Wat dat in real life samenwerken opleverde? Iedereen knalde als een malle!

Een goede les, voor ons werkt thuiswerken en alleen werken niet, voor klussen waarin we creatief moeten zijn.

Dat we niet de enige zijn merken we ook aan vragen van bedrijven die ruimte bij ons boeken.  Ruimte om plenair en in subsessies aan de slag te gaan. Om weer wat aan teambuilding te gaan doen. Om een gezamenlijke borrel te plannen.

Ruimte hebben we volop hiervoor. Binnen in de 3 zalen of in het grandcafé. Buiten op één van de 4 terrassen waar je het hele jaar rond aangenaam kunt zitten. Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje via deze virtuele tour! 

Herman Pronk