Ik heb een vraag
Wilgenweard

Schoolkampen organiseren? 5 handige tips!

Een schoolkamp organiseren kan lastig zijn. Er is namelijk veel om over na te denken. Je moet op zoek naar een geschikte locatie en vervolgens wil je een programma samenstellen waar alle deelnemers enthousiast van worden. Bovendien moet er lekker gegeten en gedronken worden en misschien wil je zelfs wel kunnen overnachten. En als klap op de vuurpijl moet dit alles niet teveel kosten en wil je het liefst zoveel mogelijk werk uit handen geven. Wij geven je 5 handige tips die het organiseren van een schoolkamp makkelijker voor je maken. 

Tip 1: Alles onder één dak
Een groep studenten of leerlingen in de gaten houden is soms lastig. Helemaal als je tijdens een schoolkamp steeds van hot naar her moet. Kies daarom liever voor een accommodatie waar je alles onder één dak vindt: een activiteitenterrein voor sportieve activiteiten, gezellige ruimtes om te eten (of om te schuilen bij slecht weer), slaapkamers, kleedruimtes, een bar en een terras. Zo heb je overzicht en kunnen de leerlingen zelf hun gang gaan binnen de locatie. Ook ben je geen tijd kwijt aan het reizen tussen locaties, die tijd kan je nu aan leuke dingen besteden!

Slingertouw als schooluitje, kinderfeestje of schoolreisje bij De Wilgenweard in Nijverdal

Tip 2: Ligging
Een schoolkamp is vaak het moment om kennis te maken, om afscheid te nemen of om de samenwerking te versterken. Een mooie omgeving is belangrijk voor een goede sfeer. Kies voor een groene plek, waar je water, bos en heuvels in de buurt vindt. Dit is niet alleen ontspannen en fijn, maar biedt ook tal van mogelijkheden voor je programma. Bouw een vlot en ga het water op, pak een mountainbike en verken het bos en trek er met een gps op uit in de natuur.

Tip 3: Ervaring
Bedrijven die al jaren scholen ontvangen, weten vaak veel beter om te gaan met jonge mensen. Ze weten hen te enthousiasmeren en gebruiken de feedback van andere scholen om hun programma te verbeteren. Ook zijn ze vaak flexibeler en hierdoor ontstaan spontaan de leukste activiteiten en momenten!

Tip 4: De inwendige mens
Natuurlijk is de locatie en het programma van het grootste belang. Dat zijn de pijlers van een geslaagd schoolkamp. Maar vergeet ook vooral de inwendige mens niet! Overleg met de locatie wat de mogelijkheden zijn voor het eten en drinken. Kies je voor standaard, of juist voor een sportmaaltijd, tapas of zelf koken? Pizza’s bakken of steengrillen zijn typische activiteiten die niet alleen zorgen voor een gevulde maag, maar ook goed zijn voor teambuilding en gezelligheid!

Tip 5: Als de zon onder gaat

Een bijzonder avondprogramma is de kers op de taart. Schenk hier dus aandacht aan. Dit kan spectaculair: met een themafeest of moordspel. Maar ook een gave quiz of gezellige dansavond kan voor memorabele momenten zorgen!

Ben je enthousiast geworden en wil je contact met ons opnemen voor vragen of aanvullende informatie? Leuk! Bel of mail ons of download de informatiebrochure. Vrijblijvend een offerte opvragen kan natuurlijk ook.