Ik heb een vraag
Schooluitje in Coronatijd

Schooluitje in Coronatijd

Dit schooljaar is een jaar om nooit meer te vergeten. Wat was het raar en spannend om zomaar thuis te zitten en thuis onderwijs te krijgen. Voor leerlingen is het jaarlijkse schoolreisje of het schoolkamp ‘normaal’ altijd een moment om naar uit te kijken. Maar door alle corona maatregelen zijn bijna alle schoolkampen dit jaar geschrapt. Erg jammer voor de leerlingen en leraren. Toch krijgen we nu al veel signalen van basisscholen dat ze i.p.v. het schoolkamp een uitje willen organiseren in deze coronatijd.

De laatste weken van dit schooljaar gaan we met zijn allen onvergetelijk te maken! Dat gaat zeker lukken met de arrangementen die we speciaal voor basisschoolleerlingen hebben samengesteld. Reken maar dat kleine avonturiers hier een geweldige dag beleven! De Wilgenweard is geheel ingericht op de 1,5 meter samenleving. Wij bieden al onze activiteiten veilig en volgens de richtlijnen aan.

Ben jij nieuwsgierig wat wij voor basisscholen aanbieden in deze coronatijd? Lees dan verder!


1. Expeditie Robinson

De leerlingen van jouw school kennen vast het populaire televisieprogramma Expeditie Robinson. Ze kunnen nu zelf deel gaan uitmaken van deze expeditie! Bij Expeditie Robinson staat plezier, competitie en samenwerking centraal. De leerlingen strijden in groepen tegen elkaar tijdens verschillende super leuke activiteiten. Welk team uit jullie klas laat zien dat ze echte survivors zijn? Het arrangement is uit te breiden met een frietje, snack en wat te drinken voor een scherpe prijs! 

basisschooluitjes bij de Wilgenweard Nijverdal

2. Avontuur

Onze ervaring leert dat basisschoolleerlingen niet terugdeinzen voor een beetje avontuur, mits op een speelse manier. Daarom stelden wij een Avontuurlijk Arrangement samen waarbij ‘Avontuur’ het thema is. Peddelen in een Canadese kano op de rivier de Regge en daarna kruipen door een ondergronds gangenstelsel. Tussendoor een lekkere lunch om energie te verzamelen voor het middagprogramma: als Tarzan slingeren over de vijver en daarna mikken op de roos tijdens het handboogschieten. Een heerlijk programma dat leerlingen letterlijk en figuurlijk in beweging zet!

Diverse survival activiteiten in en rond het water als schooluitje of schoolreisje bij de Wilgenweard Nijverdal

3. Beleef

Bij het schoolreisje Beleef staat beleving en plezier centraal. De leerlingen starten met een kanotocht van 1½ uur over de rivier de Regge. Na de tocht is er een pauze van een half uur. Wie durft er vervolgens door de donkere tunnels die onder het terrein liggen? Daarna wordt er in groepen tegen elkaar gestreden bij het vlotbouwen. Wie kan het snelst een stevig vlot bouwen? En met dat vlot een afstand van zo’n 300 meter droog afleggen? Na het vlotbouwen is het de kunst om droog met het slingertouw te slingeren over de vijver. Kortom: een heerlijke dag die hopelijk eindigt met een droog pak! 

Bezoek onze website om precies te zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw school. Lees ook eens de reviews van andere scholen om te horen wat hun ervaringen zijn. Of neem contact op met één van ons voor meer informatie of download de informatiebrochure. Vrijblijvend een offerte opvragen kan natuurlijk ook. Hopelijk tot snel op één van de mooiste locaties in Overijssel!