Ik heb een vraag
Wilgenweard

Teambuilding bij de Watertoren

Het terrein bij de Watertoren wordt nu gebruikt voor activiteiten, gegeven door De Wilgenweard. Teambuilding bij de Watertoren: op een hele unieke locatie werk jij met jouw collega’s aan het stimuleren van verbondenheid en samenwerking. Maar vroeger gebeurde er iets heel anders bij de Watertoren.

Rijksmonumenten bulken van verhalen

Wanneer je je verdiept in de geschiedenis van ‘ons’ monument kom je mooie verhalen tegen.
De watertoren in Nijverdal  is een industrieel monument gebouwd in 1912. Het is een uniek exemplaar, de enige in zijn soort in Nederland en waarschijnlijk zelfs in Europa!

 

Waarom is ‘ons’ monument een waardevol monument?

De watertoren is gebouwd volgens een Functionalistische bouwstijl. Volgens het functionalistische principe wordt het bouwmateriaal -beton- en de constructie niet door andere materialen aan het oog onttrokken. Omdat de toren en de installatie nog uitzonderlijk gaaf zijn en bovendien zeldzaam in zijn soort is dit een waardevol monument.

Watertoren in Nijverdal

Waar werd de Watertoren vroeger voor gebruikt

Vroeger werden de toren en het sproeiveld gebruikt als waterzuivering voor de Stoombleekerij. De blekerij had zuiver water zonder ijzerdeeltjes nodig voor het bewerkingsproces van het bleken van linnen.

Het water kwam via de sproei-installatie op het sproeiveld. Op het zand van het sproeiveld bleven de ijzerdeeltjes achter. Vandaar de rode kleur van het sproeiveld.

In het gewelf onder het sproeiveld werd het water opgevangen en naar de blekerij gepompt of als buffer in de watertoren opgeslagen.

Hoe ziet het er nu uit bij de Watertoren

Op het sproeiveld bouwen we nu een vlonderpad met hindernissen. Deze hindernissen zijn bedoeld voor teambuildingsactiviteiten en voor teamtrainingen.

Het mooie is dat de activiteiten te maken hebben met de historie van het terrein. Dit maakt de activiteiten bijzonder!


Bekijk hier de mogelijkheden op 
het Teambuildingspad.

Teambuildingsactiviteitten De Wilgenweard Nijverdal

Heb je vragen over je een bedrijfstraining of teambuilding bij de Watertoren?  Schroom niet om  dit te vragen! We geven je hierover graag advies. Vul het contactformulier in of bel ons (0548-681338).