Ik heb een vraag
Wilgenweard

Tips voor effectieve teambuilding met thematische teambuildingsspellen

Hoe  je een team  enthousiast en actief mee  laat doen aan een teambuildingsdag, waardoor ze elkaar beter leren kennen en elkaar beter weten te vinden voor intensievere samenwerking.

Thematische spellen zijn zeer geschikt voor een teambuildingsdag. Waarom dat zo is, vertel ik in deze blog.

Thematische teambuildingsspellen roepen beelden op
Een spel met een thema dat bekend is roept direct een beeld op. Bijv. een ‘Wie is de mol’ is bij het gros van de Nederlanders bekend en populair. Dat maakt dat er al meer betrokkenheid is en motivatie om mee te doen bij deelnemers van een teambuildingsdag.

Wie is de Mol is een uitdagend spel voor jong en oud!


Motivatie om actief mee te doen is groot

Bij elk arrangement met een spelthema is er sprake van competitie. Er moet samengewerkt worden om te winnen. Soms gebeurt dat in een vast team, soms wisselen teams van samenstelling. Door deze opzet worden deelnemers ‘gedwongen’ met veel verschillende collega’s/teamgenoten samen te werken en te strijden.
Bij ‘Wie is de mol’ moet er samengewerkt worden, mag er gesaboteerd worden  en wordt er  onderling gestreden. Een meesterlijke opzet, alle deelnemers blijven zo betrokken en actief!

Speel wie is de mol met collega's, vrienden en familie bij De Wilgenweard in Nijverdal


(Licht) sportieve activiteiten zorgen voor beweging in de groep

Bij de meeste van onze thematische spellen komen de deelnemers fysiek in beweging.  Met een gps moet er in het bos verderop wat gezocht worden, iemand moet de klimwand in, want daar hangt de volgende opdracht. In het ondergronds gangenstelstel zijn antwoorden te vinden op vragen die bij een spelronde horen. Wie neemt deze fysieke uitdaging op zich? Wie stuurt er aan? Helpt de rest van de groep? Beweging geeft een extra dimensie aan het arrangement. Verschuilen in de groep is minder makkelijk.

Ontdek ons ondergronds doolhof bij De Wilgenweard in Nijverdal
Er is veel voor- en napret
Door de uitnodiging ook in de stijl van het thema te doen, creëer je al reuring vooraf.
Een video-uitnodiging in stijl geeft veel informatie vooraf en maakt stemming. De video die we gebruikten voor deze opdracht vind je hier .  Hierdoor wordt erover gepraat, mensen gaan zich voorbereiden en de respons wordt flink verhoogd.  Napret volgt vanzelf door de onderlinge competitie die er is tijdens het themaspel.

‘Langs deze weg wil ik jou en je collega’s namens mijn collega’s van Team Zuid heel hartelijk bedanken voor de leuke dag die we hebben gehad. De foto’s stromen binnen en sommige collega’s zijn nu nog onrustig en in de maffiastemming:-)’
Politie Gelderland

Combinatie met een training
Wanneer je het aspect teambuilding meer wilt verdiepen, is een combinatie met een dagdeel bedrijfstraining een aanrader.  Een aantal bedrijfstrainers waar we mee samenwerken maakt altijd gebruik van deze combi van theorie en praktijk, met veel succes. Ook hiervoor bieden we diverse mogelijkheden.
‘Het is mij zeer goed bevallen. Er was een perfecte balans tussen theorie, praktijk en teambuilding’ Raymond Jongejeugd, portfoliomanager van Heineken over de trainingsdagen ‘sales en samenwerking’

We bieden een uitgebreid  aanbod van thematische spelarrangementen.
Bekijk het totale aanbod hier. Wil je voor een grote groep een spelarrangement met teambuilding? Dan wordt dit op maat gemaakt voor jouw groep. Neem hierover gerust contact op. We kunnen je alle informatie hierover geven!