Ik heb een vraag
Vitabreak

Vitabreak

Bij een lange kantoordag, heidag of lange meeting zit je veel. Vaak is dat niet te voorkomen, want in een beperkte hoeveelheid tijd moet er wat bereikt worden.

Is zitten het nieuwe roken?

Er wordt veel geroepen over zitten als ‘zitten is het nieuwe roken’ bijvoorbeeld. Lang zitten hoeft echter niet direct het probleem te zijn. Gebrek aan beweging is dat wel.

Lang zitten of eigenlijk te weinig beweging wordt geassocieerd met een verhoogde kans op obesitas, hart- en vaatziekten en zelfs sommige vormen van kanker. Bovendien heeft langdurig zitten effect op het bewegingsapparaat, omdat de druk op de wervelkolom aanzienlijk  op kan  lopen en bepaalde  spieren minder goed gaan functioneren.

Wat kun je doen om meer te bewegen op een vergaderdag?

Door het inlassen van korte beweegmomenten hou je de circulatie in het lichaam op peil, waardoor het algemene welzijn en de productiviteit verbeterd worden. Elke 20-30 minuten gedurende 2 minuten een paar oefeningen doen volstaat!

Wat leer je in deze Vitabreak

Personal coach Marian Freriks vertelt in deze Vitabreak over het belang van bewegen.
Wat zijn de minimale eisen voor beweging om je gezondheid en fitheid op peil te houden?
Welk effect heeft beweging op je gezondheid en vitaliteit?
Hoe kun je met kleine aanpassingen meer bewegen op een dag zodat je werkt aan je gezondheid, zelfs wanneer je een hekel hebt aan sporten?

Je leert in deze workshop een aantal oefeningen die je achter je bureau kunt uitvoeren. Bovendien leer je dat je met weinig moeite meer beweging in je dagelijkse leven kunt toevoegen. Noodzakelijk, omdat langdurig zitten niet het grote probleem is, maar gebrek aan beweging wel.

Tijdsduur: 1,5 uur
Groepsgrootte: max. 25 personen
Prijs: € 250,- per groep excl. zaalhuur of reiskosten.
Boeken kan via info@wilgenweard.nl