Ik heb een vraag
Wilgenweard

“We hebben aparte wensen voor ons management schoolkamp”

De relatie die we hebben met De Wilgenweard is op vertrouwen gebaseerd. Dat maakt dat we met best wel aparte wensen hier kunnen komen”

Jurgen is manager bij TMO Doorn, een hogeschool waar studenten opgeleid voor hogere managementfuncties in de mode. Het TMO komt al meer dan 15 jaar bij de Wilgenweard voor een driedaags managementkamp voor haar studenten.

“We hebben hier een plek gevonden waar we dát wat we voor onze studenten willen, uit kunnen voeren. We voelen ons hier perfect welkom”.

Management schoolkamp met doelstellingen

“We komen jaarlijks voor een kamp met 2 doelstellingen” vervolgt Jurgen. “Het eerste is het leren kennen en herkennen van je eigen samenwerkingsgedrag en gedrag van een ander.
Het tweede is het leren kennen van je eigen leiderschapsstijl en dat van een ander.”

Schoolkamp organiseren bij De Wilgenweard in Nijverdal.

Bijzondere samenwerkingsopdrachten

Timo is onze voormalige bedrijfstrainer en vanuit de Wilgenweard de voormalige coördinator van het schoolkamp; “Bij dit outdoor managementkamp is het belangrijk dat mensen uit hun comfortzone getrokken worden en dan verschillende leiderschapsstijlen oefenen.

Wanneer dat nodig is vraagt Jurgen ons bijvoorbeeld extra fysieke samenwerkingsopdrachten toe te voegen, zodat de studenten uitgeput raken.

We kunnen hier snel in schakelen, zodat de studenten stevig op de proef worden gesteld, vermoeid raken en meer zichzelf zijn. Je merkt dan bijvoorbeeld dat ze door die vermoeidheid sneller geïrriteerd zijn.

Dit moeten ze bij zichzelf herkennen maar ook weten dat dit bij hun toekomstige collega’s het geval kan zijn.Het gaat erom dat studenten zich bewust zijn van hun eigen handelen in hun rol als toekomstig leidinggevende in stress situaties.”

Schoolkampen voor het ROC

Een andere school waarmee we al 20 jaar (!) schoolkampen organiseren is MTRO Mondriaan in Den Haag. De doelstellingen en opzet van dit schoolkamp zijn weer heel anders.

Docent Sjaak is één van de docenten die praktisch alle schoolkampen bij de Wilgenweard heeft meegemaakt: ”Doel van het jaarlijkse schoolkamp is dat de studenten kennismaken met de vele aspecten van recreatie.”

Een deel van het kamp wordt door een groep studenten zelf georganiseerd. In eerste instantie was het voor ons de afsluiting van het schooljaar, nu zijn doelen anders. Nu is het schoolkamp gericht op samenwerking, grensverleggend bezig zijn, zien hoe de outdoor branche werkt.”

Samenwerkingsopdrachten tijdens een schooluitje bij De Wilgenweard Nijverdal

Schoolkampen op maat

Een vorm kiezen voor een paar studiedagen of een introductiekamp voor je studenten: zoals je leest zijn veel mogelijkheden. Door onze jarenlange ervaring weten we doelen van het onderwijs te vertalen in een schoolkamp met resultaat. Van management schoolkamp tot introductiekamp: wij zorgen ervoor!

 

Arrangementen

Naast op maat gemaakte schoolkampen bieden we standaard arrangementen, die heel bruikbaar zijn voor een introductiedag. Deze arrangementen zijn bedoeld om op een plezierige manier kennis met de studenten te maken. Ook deze arrangementen kunnen op maat gemaakt worden. En heb je aparte wensen? Daar gaan we graag mee aan de slag!