Ik heb een vraag
Wilgenweard

Zestig minuten opgesloten met collega’s… goed voor de teambuilding?

Bam! Met een klap valt de deur achter de groep collega’s dicht. Opgesloten in een authentieke bunker met slechts een paar aanwijzingen en maximaal één uur de tijd om jezelf te bevrijden uit deze benarde situatie. Op zo’n moment moet je wel samenwerken. Welke collega staat op als leider, wordt er optimaal samengewerkt? En wat doet dit voor de onderlinge verhoudingen? Zo wordt de welbekende escape room ‘opeens’ het speelveld van een spannende en interessante teambuilding. Twee Nijverdalse bedrijven gaan de samenwerking aan om bedrijfstrainingen en teambuilding aan te bieden die echt even anders zijn en waarbij doen en ervaren prioriteit is.

Escape Room De Bunker

‘Mensen in beweging zetten’: dat is onmiskenbaar de gemeenschappelijke deler van De Wilgenweard en Twente Counseling. De Wilgenweard doet dit door bedrijven en teams letterlijk aan het werk te zetten.

Eigenaar Herman Pronk vertelt: “Teams leggen bijvoorbeeld een teambuildingspad af. Een pad met zes obstakels op 40 centimeter hoogte. Samenwerken en vertrouwen in collega’s zijn essentieel om dit bijzondere pad succesvol af te leggen. Een ander voorbeeld is dus de escape room, waarbij collega’s opgesloten worden in een Bunker of Gentlemen’s Room. Door ingewikkelde raadsels op te lossen en door echt met elkaar te overleggen is het mogelijk om binnen een uur weer buiten te staan. Of wat dacht je van abseilen vanaf 15 meter hoogte, waarbij collega’s elkaar zekeren. Is er genoeg vertrouwen? En hoe coachen teams elkaar in situaties waarbij het zweet je in de handen staat?”

Theorie en praktijk: 1+1=3

Teams die letterlijk in beweging komen… dat klinkt mooi, maar wat leren we hier nu eigenlijk van? Welke processen vinden er dan plaats en hoe vertaalt dit zich naar de dagelijkse praktijk in een bedrijf of organisatie? En dat is waar Twente Counseling om de hoek komt kijken.  Counselor Annemieke Kirch koppelt theoretische kennis over samenwerken, betrokkenheid van medewerkers, samensturende teams en teambuilding aan de praktische onderdelen.

Annemieke: “We starten de trainingen met de theorie. Deze opgedane kennis wordt direct gebruikt in samenwerkings- of teambuildingsopdrachten van De Wilgenweard. Vaak buiten in de frisse lucht, wat letterlijk en figuurlijk zorgt voor ruimte.”

Teambuilding om elkaar te leren kennen? Kom dan naar De Wilgenweard!

Betrokkenheid

Voor wie is deze combinatietraining geschikt? Hierin is Annemieke heel duidelijk: “We willen medewerkers in beweging krijgen, om ze uiteindelijk meer betrokken te maken. Maar betrokken word je alleen als je je goed voelt in een team en als je het gevoel hebt dat jouw persoonlijke wensen en kwaliteiten serieus genomen worden. Pas als dat in balans is kan je als medewerker productief en innovatief zijn en dit ook uitstralen naar klanten. Bedrijven en organisaties die hun medewerkers willen stimuleren om het beste uit zichzelf en het team te halen en die niet terugdeinzen voor een beetje actie, die zijn bij ons aan het goede adres.”

Wil je meer weten over de bedrijfstrainingen en teambuilding van De Wilgenweard en Twente Counseling. Kijk op www.wilgenweard.nl, www.twente-counseling.nl of bel 0548 – 681338.