Ik heb een vraag
Wilgenweard

Mountainbike verhuur in Twente en Overijssel

De geur van het bos, de adrenaline door je lijf, een zwoel najaarszonnetje op je gezicht. Terwijl je hier van geniet voel je je benen branden, maar trap je stug door. Pittige beklimmingen tot 20% en afdalingen van meer dan 500 meter door de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug. Zonder twijfel vind je hier de mooiste mountainbikeroutes van Twente en Overijssel. Huur een mountainbike bij De Wilgenweard en maak van je tocht een heerlijke dag uit!

Direct een mountainbike huren? Kijk hier voor onze mountainbike verhuur.

In de omgeving van Nijverdal en Hellendoorn vind je 3  geweldige mountainbikeroutes.

Mountainbike verhuur Hellendoorn

De Paarse mountainbike route
Verreweg de mooiste route in Noord-Oost Nederland”, “Top route, ik ben na alle goede berichten naar Hellendoorn gereden en het was de rit meer dan waard!” : slechts twee van de enthousiaste reacties op de mountainbikeroute over de Sallandse Heuvelrug. Een prachtige route van 18 kilometer, die tevens aaneengesloten te rijden is met de blauwe route (30 km.) in Holten of de groene route (18 km) in Nijverdal. Onverharde paden, grote hoogteverschillen en een gevarieerd landschap… wat wil je nog meer?

Lekker fietsen over de Sallandse heuvelrug

Mountainbike verhuur in Nijverdal

De Groene mountainbike route “reggedal”

“Erg mooi afwisselend parcours. Dit is wel een top 10 waard. Reggedal, afwisselend met uitdagen bospaden, diverse singletracks en hoogte verschillen 👌. Erg mooi stukje Overijssel!” 

De Groene route in Nijverdal start met het reggedal gedeelte waarbij je even lekker kunt inkomen, ook voor beginners is dit een prachtige route. Een wat vlakkere route, met een paar heuvels in met name het Duivecatebos.  Een mooie combi van diverse singletrails door het bos en heerlijk snel stuk lang de Regge. De route is te starten vanuit Nijverdal en gaat om Hellendoorn heen. Ook is deze eenvoudig te combineren met de route in Holten of Hellendoorn.

Mountainbike verhuur Holten

De langste route in dit gebied in de Blauwe moutainbike route over de Holterberg. Een mooie moutainbike route van 29 km met een afwisseling van wat bredere verharde paden, onverharde paden en op een aantal plekken een stevige beklimming en afdaling. Je legt zelfs meer dan 185 meter hoogteverschil af. 

De route is aaneengesloten te rijden met de paarse route (18 kilometer) in Hellendoorn.

Waarom mountainbiken vanaf De Wilgenweard?
Het vertrekpunt van deze mooie mountainbikeroute vind je vlak bij De Wilgenweard. Maar er zijn meer redenen om je tocht hier te starten. Heb je geen eigen mountainbike? Huur dan een goede fiets bij ons. Een tocht samen met een gids boeken is ook een optie. Hij brengt je langs plaatsen waar andere fietsers niet komen. De ideale manier om enthousiast te worden over deze gave sport.

 

Mooie mountainbikeroutes in Nijverdal bij De Wilgenweard

Bij De Wilgenweard vind je verder douches, waar je na het fietsen gebruik van kunt maken. Ook zijn er afspuitplekken voor de mountainbikes en is er een werkplaats waar je klein onderhoud aan je fiets kunt verrichten. Drop je tas in één van onze kluisjes en pik je spullen na afloop weer op. Zin in een drankje na het fietsen? Schuif aan onze gezellige bar of geniet van de zon op ons terras.

Meer informatie
Ben je op zoek naar meer informatie over mountainbiken in Twente of Overijssel? Neem dan gerust contact met ons op. En heb je er wel eens aan gedacht om een mountainbiketocht met gids toe te voegen aan je bedrijfsuitje of familiedag? Sportief bezig met collega’s, vrienden of familie…. altijd een goed idee!

We hopen je snel te zien op één van de mooiste plekjes in Overijssel!