Ik heb een vraag
Wilgenweard

Overleef jij Expeditie Robinson?

De middelbare school De Passie uit Wierden kwam op vrijdag 21 januari 2022 op bezoek bij De Wilgenweard. Een eerstejaarsklas van de school ging de sportieve teambuildingsactiviteit Expeditie Robinson doen. Ondanks het koude weer keken zowel de docenten als de leerlingen uit naar deze dag. Ook wij waren weer zielsgelukkig dat daar dan ein-de-lijk onze eerste gasten van 2022 waren. Het was de eerste dag dat we weer open voor (sport)activiteiten waren na afgelopen lockdown (nog zonder horeca helaas). Wel een gek moment om een schooluitje te organiseren, dachten wij, zo midden in januari. We zijn namelijk gewend dat we scholen meestal ontvangen vlak voor de zomervakantie ter afsluiting van het jaar of juist gelijk na de vakantie, zodat nieuwe klasgenoten elkaar op een leuke wijze beter leren kennen.

Het was niet makkelijk

Maar er was wel degelijk een goede reden waarom de eerstejaars leerlingen van De Passie er waren. Zo vertelde één van de docenten dat de klas geen makkelijk jaar heeft gehad tot nu toe. De overstap van de basisschool naar de middelbare school was erg zwaar geweest voor sommige leerlingen. Ook niet zo gek, vond hij, hun laatste jaar op de basisschool hadden ze niet goed kunnen afsluiten door de pandemie. Geen schoolkamp. Geen afscheidsfeest. Daarnaast kregen ze voor een aanzienlijk gedeelte van het jaar online les. Hierdoor was de dynamiek en samenwerking in de ”nieuwe” klas nog niet je-van-het. Er was geen gevoel van saamhorigheid. De pandemie heeft een groot impact gehad. “Corona heeft de sociaal-emotionele vorming van de kinderen behoorlijk aangetast” ,legde Marjolein Moorman uit in de krant. Ze zijn nog druk bezig met hun inlevingsvermogen te ontwikkelen. Hierbij is sociale interactie erg belangrijk, vooral in deze levensfase is het cruciaal. Dit zagen de docenten van de eerstejaarsklas terug in de leerlingen. Daarom vonden de docenten van De Passie dat daar écht iets aan gedaan moest worden. En wat is een betere oplossing dan een superleuk teambuildingsactiviteit, waarbij samenwerking en plezier centraal staan?

Teambuildingsactiviteit Expeditie Robinson

Toen de versoepelingen er leken aan te komen, heeft één van die docenten gelijk contact met ons opgenomen voor een Expeditie Robinson. We waren in eerste instantie een beetje verbaasd, want wij wisten nog niet zeker wanneer we weer open mochten. Daarnaast hadden we ook wel geleerd van de voorgaande lockdowns dat dit nog wel even onzeker zou blijven. Maar we waren natuurlijk wel dol enthousiast dat onze gasten er net zo naar uitkeken als wij om weer leuke activiteiten te mogen ondernemen. We waren daarom erg blij dat we weer open mochten, ondanks het nog zonder horeca was! Op 22 januari waren daar de eerste gasten van 2022. In vier groepen speelden ze de teambuildingsactiviteit Expeditie Robinson, waarbij samengewerkt moet worden om alle uitdagende proeven te doorstaan. Wat waren ze fanatiek! activiteitenbegeleiders vonden dat de leerlingen goed hadden samengewerkt. Daarna verzorgden we op creatieve wijze een kinderlunch: een patat met snack en drinken to-go. Zowel de docenten als de leerlingen verlieten De Wilgenweard met een lach op hun gezicht. Dat is wat we graag zien! Kortom: Het was een erg geslaagde dag!

Doe iets leuks!

Onze activiteiten zijn alleen niet ontwikkeld voor plezier maken (wat overigens wel natuurlijk het belangrijkste onderdeel is!), maar ze hebben ook een positieve effect op saamhorigheid. Even onder elkaar zijn, weg van het drukke leven. Vooral na zo’n zware periode waarin je bijna niks mocht is het belangrijk om sociale activiteiten weer op te pakken. Niet alleen middelbare scholieren hebben een lange periode alleen maar thuis moeten doorbrengen, maar iedereen. Het is daarom ook weer even wennen wanneer je met iemand moet samenwerken. Ga daarom er dus eerst even lekker op uit, zodat je precies weer weet wat je aan elkaar hebt! We hopen je hierin te kunnen helpen door onze grote aanbod aan (teambuildings)activiteiten, zoals Expeditie Robinson, en maken graag samen met jou er een leuke dag van! Hopelijk zien we je gauw weer bij De Wilgenweard!