Ik heb een vraag
Wilgenweard

Schoolkamp organiseren voor groep 8? 4 top ideeën!

Het schoolkamp van groep 8 is een bijzonder moment. Kinderen nemen afscheid van hun vertrouwde klas, school, juffen en meesters. Ook spannend, want na de zomervakantie staat de ‘grote’ middelbare school te wachten. Reden genoeg dus om van het schooluitje met groep 8 een onvergetelijk schoolkamp te maken. Wij zetten 5 tips op een rij die je hierbij zullen helpen.

Tip 1: Spellen

Iedere leerling in groep 8 is gek op spellen: zolang ze maar spannend en spectaculair zijn! Wat dacht je van een indoor klimwand, een slingertouw over het water of een ondergronds gangenstelsel. Wedden dat ze thuiskomen met spannende verhalen?

Slingertouw als schooluitje, kinderfeestje of schoolreisje bij De Wilgenweard in Nijverdal

Tip 2: Voeg een thema toe 

Het is toch super tof als je bekende televisieprogramma’s met je klas kunt naspelen? Bijvoorbeeld Fort Boyard of Expeditie Robinson! In teams strijden de leerlingen tegen elkaar, waarbij plezier én competitie centraal staat. Een spannende eindproef bepaalt welk team uiteindelijk de grote winnaar is en met eeuwige roem terug naar huis gaat.

Tip 3: Het water op!
De meeste schoolkampen voor groep 8 vinden plaats in de zomer. En dus is een nat pak vast geen probleem. Bouw met de klas een vlot en ondervind zelf of je hiermee het water kunt oversteken. De nieuwste trend is suppen (staan op een surfplank en zelf peddelen), ook een perfecte activiteit om met de hele klas te ondernemen.

Tip 4: Groepsaccommodatie

Bij een echt kamp hoort natuurlijk een avond- en nachtprogramma. En dus moet er een geschikte locatie voor de nacht gevonden worden. Het hotel van De Wilgenweard heeft 12 kamers voor 2 personen. Eenvoudig en niet duur, en daarom heel geschikt voor kinderen.

Nog hulp nodig?
Heb jij inspiratie opgedaan door deze tips, maar wil je liever zelf een programma samenstellen? Dat kan natuurlijk! Neem contact met ons op en wij denken graag met je mee!