Ik heb een vraag
Wilgenweard

Leuk uitje voor het weekend: Gravelbiken!

Gravelbiken is op het moment een hot item. Deze nieuwe fietstrend is net weer wat anders dan mountainbiken of racefietsen. Je gaat zowel over onverharde paden als verharde wegen. Hierdoor kun je ontspannen op de fiets de mooie omgeving ontdekken. Bij gravelbiken gaat het niet om kilometers maken, maar meer om genieten. En het goeie nieuws is: Dit kun je ook met onze mountainbikes doen!

Gravelbiken vs mountainbiken

Hoewel mountainbiken en gravelbiken in eerste instantie op elkaar lijken, zijn het twee verschillende manieren van fietsen. Wanneer je gaat mountainbiken ga je vooral door het bos heen en kom je verschillende obstakels tegen. Sommige mountainbikes routes zijn een echte uitdaging! Bij gravelbiken gaat het daarentegen heel erg om ontspanning. Doordat je zowel op harde asfaltwegen als op zandwegen fietst, kan je optimaal genieten van het landschap. Je kan offroad fietsen en onbekend gebied verkennen, maar ook door een leuk dorpje fietsen en tussendoor even genieten van een lekker kopje koffie. Hierdoor zit er genoeg uitdaging in, maar kun je ook genieten van het landschap. En het fijne aan gravelbiken is dat het op elke soort sportfiets kan! Onze stevige mountainbikes zijn daarom uitstekend geschikt om mee te gravelbiken.

Gravelbike

Verschillende gravelbikeroutes vanaf De Wilgenweard

De Wilgenweard is het startpunt van verschillende gravelbikes routes:

  1. Gravelbikeroute Zuid 100 km
  2. Gravelbike route Zuid 70 km
  3. Gravelbikeroute 140 km
  4. Gravelbikeroute Noord 55 km
  5. Slag om Nijverdal 110 km

Via deze links kun je de routes downloaden zowel een .gpx en als .tcx-bestand.

Omgeving

De routes zijn te vinden in de mooie natuur van Twente en Salland. Wanneer je de zuidelijke routes neemt, fiets je over de Sallandse Heuvelrug, een uniek natuurgebied gelegen tussen Hellendoorn en Holten. Met deze gravelbikeroutes kom je door bossen, heidevelden en bergen. Daarnaast fiets je langs verschillende weilanden en leuke dorpjes! Ook ga je dwars door het Wierdense veld en de Borkeld. De noordelijke routes leiden je richting het Vecht- en Beneden-Reggebied. Een erg mooi landschap met rivierengebied en zandgronden.

De Wilgenweard zelf ligt op een mooie locatie aan de Regge en bij het bos. Je kan na afloop genieten van een kop koffie of warme chocolademelk (mét slagroom) en een stukje appeltaart in ons Grand Café of op ons overdekte terras (met heaters)!

Mountainbike

Elektrische mountainbikes

Naast onze standaard mountainbikes verhuren wij ook elektrische mountainbikes! Ideaal wanneer je niet een ervaren fietser bent, maar toch mee wil met die ene vriend die wel mee kan doen aan de Tour de France! De elektrische mountainbikes geven je net díe ondersteuning waardoor je het langer kan volhouden.

Gravel- of mountainbike weekend!

De Wilgenweard beschikt over 12 hotelkamers met twee of drie bedden, waardoor je met jouw team of vriendengroep hier ook kan overnachten! Ideaal als je een weekend erop uit wil met jouw racefiets en graag de mooie, Twentse natuur wilt ontdekken. Daarnaast zou je het verkennen van de mooie routes kunnen combineren met één van onze andere activiteiten! Denk bijvoorbeeld aan een escape room, Expeditie Robinson, Swingo Bingo of Beat The Matrix. Ideaal voor een teamweekend! We denken graag met je mee, zodat je een top uitje kan beleven.

Overnachten na gravelbiken

Contact

Ben jij fan van mountainbiken, gravelbiken en/of fietsen en wil je meer weten over gravelbiken, onze mountainbikes of ons aanbod aan activiteiten? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag verder.