Ik heb een vraag
Wilgenweard

Introductieweek organiseren in Twente of Overijssel? 4 tips!

Liever geen nat pak, dus fanatiek roepen de studenten elkaar aanwijzingen toe om de touwbaan droog te voltooien. Aan de andere kant van het activiteitenterrein leren studenten elkaar beter kennen door samen de weg te vinden in een ondergronds gangenstelsel. Een introductieweek was nog nooit zo dynamisch! 

Bij De Wilgenweard ontvangen we al ruim 15 jaar scholieren en studenten voor kampen en introductieprogramma’s. Samen met jullie stellen we een programma samen waarbij studenten letterlijk en figuurlijk in beweging worden gezet. Door middel van sportieve activiteiten, samenwerkingsopdrachten en teambuilding. Hieronder vier tips voor programma’s die zeker in de smaak vallen. Heb je andere wensen of ideeën? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee! 

Tip 1: Op Expeditie

Alle leerlingen kennen ongetwijfeld de populaire televisieserie Expeditie Robinson.  Bekende Nederlanders gaan de strijd met elkaar aan in spannende proeven en opdrachten. Leerlingen kunnen nu zelf deel uitmaken van deze gave expedities! Ze worden verdeeld in teams en tijdens sportieve en uitdagende activiteiten moet blijken wie het meeste lef, uithoudingsvermogen en tactiek heeft. Een ondergronds gangenstelselhandboogschieten en strijd op het water: het maakt allemaal deel uit van het programma.

Tip 2: De touwen in

Klimmen en balanceren, net boven het water of juist metershoog, een slingertouw of Indianenbrug en als klap op de vuurpijl een vrije val van 11 meter hoogte. Dat is een verhaal waar leerlingen mee thuis kunnen komen! Bij De Wilgenweard hebben we een spectaculair touwparcours waar al veel leerlingen een hoop lol op beleefden.

Touwparcours bij De Wilgeneweard in Nijverdal

Tip 3: Teambuilding

We bieden een heleboel activiteiten aan waarbij samenwerken een must is. Ideaal voor een introductiekamp, zo leren leerlingen elkaar meteen goed kennen. Denk bijvoorbeeld aan een parcours met samenwerkingsopdrachtenvlotbouwen, een navigatie challenge of de spannende escape room.

Tip 4: Het water op

Wat dacht je van een marathon van gave activiteiten op het water! Vlot bouwensuppeneen slingertouw of een touwbaan: allemaal leuke activiteiten waarbij lol, uitdaging en een beetje competitie samenkomen. Natuurlijk zijn er kleedruimtes en warme douches om je op te frissen na een natte, maar gezellige dag.

Stand up paddeling is laagdrempelig en eigenlijk kan iedereen het. Dat maakt suppen een ideale activiteit voor een familiedag, vriendenfeest, personeelsuitje of schoolreisje.

Overnachten

We hebben 12 tweepersoons hotelkamers. Eenvoudig (dus zonder flatscreen:), maar schoon en voorzien van goede bedden, een douche/toilet (per 2 kamers) en wastafel. Het is ook mogelijk om met elkaar in tenten in het bos te slapen. Interesse? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Overnachting bij De Wilgenweard in Nijverdal

Eten en drinken

Goed en gezond eten en drinken is belangrijk tijdens een actieve dag. Onze topkok Arno zorgt hier al zeventien jaar voor bij De Wilgenweard. Stevige ontbijtjes, lekker lunches, lunchpakketten, diners of stamppot… er is van alles om uit te kiezen. Ook zelf aan de slag bij de pizzajolly of barbecue is een leuke optie! Neem gerust contact op, dan bespreken we jullie wensen.

Bezoek onze website om precies te zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw school. Lees ook eens de reviews van andere scholen om te horen wat hun ervaringen zijn. Of neem contact op met één van ons voor meer informatie. Vrijblijvend een offerte opvragen kan natuurlijk ook. Hopelijk tot snel op één van de mooiste locaties in Overijssel!