Ik heb een vraag
Wilgenweard

Familie uitjes in Overijssel organiseren? 3 leuke ideeën voor jong en oud

Ben jij aan de beurt om het familie uitje  te organiseren? In het prachtige Overijssel vind je De Wilgenweard. Al ruim 15 jaar ontvangen wij families voor een familie uitjefamiliedag of soms zelfs voor een heel weekend. Hoe lang jullie familie uitje ook duurt, wij garanderen een leuke tijd voor jong én oud. Binnen en/of buiten, sportief en/of relaxed, op het water, in het bos of op ons activiteitenterrein. We selecteerden de leukste ideeën voor je, je vindt ze hieronder! 

1. Net als op televisie

Is jouw familie gek op spannende televisieprogramma’s als Expeditie Robinson of CSI. Dan is dit je kans om zelf deel te nemen aan één van deze shows. Bij Expeditie Robinson strijd je in teams om de ultieme titel van echte Robinson. Je speelt spannende spellen waarbij lef, uithoudingsvermogen en inzicht een belangrijke rol spelen. Iets minder actief, maar minstens net zo spannend is het CSI Moordspel. In de buurt van ons pand is een moord gepleegd en de recherche draagt het onderzoek aan jullie over. Er zijn getuigenverklaringen, beelden van bewakingscamera’s en een rapport van de lijkschouwer. Zijn jullie slim genoeg om met elkaar te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor dit misdrijf? Bij Wie is de Saboteur? is er één saboteur in jullie midden. Dus terwijl jullie spellen spelen en opdrachten uitvoeren probeert één familielid het spel te ondermijnen. Dit zorgt vaak voor hilarische situaties!
Kies zelf welk programma het beste past bij jouw familie. En let op: er zijn nog meer televisieformats door ons vertaald naar een leuk familie uitje: ik hou van Holland en Fort Boyard. 

Expeditie Robinson als schooluitje of schoolreisje bij De Wilgenweard in Nijverdal

2. Sportiviteit & gezelligheid

Een familie uitje moet leuk zijn voor jong en oud. Daarom stellen wij – in overleg met jou – graag een programma samen dat geschikt is voor alle leeftijden en voor alle condities. Start de dag met een mooie wandeling en geniet van de mooie omgeving in het bos en tussen de heuvels van de Sallandse Heuvelrug.  Kies daarna voor bijvoorbeeld een kompasmysterie of navigatie challenge. Bij beide gaat het erom zelf je weg te vinden door het bos, eventueel aangevuld met samenwerkingsopdrachten. En een mooie aanvulling daarop is een leuke escapegame voor alle leeftijden, Beat The Matrix. Sluit de dag af met onze pubquiz. Wie is de slimste van de familie en gaat ervandoor met de eeuwige roem?

3. Spel & spanning

Super populair (ook bij families!) is onze escape room. Jullie worden – in groepjes – opgesloten in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Jullie hebben precies een uur de tijd om jezelf te bevrijden, door raadsels op te lossen. Terwijl een deel van de familie zich in de escape room bevindt kunnen anderen zich vermaken op onze touw- en tokkelbaan. Met een slingertouw het water over, abseilen vanaf een 12 meter hoge toren of gaat één van jullie zelfs voor een vrije val? Uiteraard wordt dit alles begeleid door onze zeer ervaren en goed opgeleide instructeurs. Ook nog op zoek naar een avondprogramma? Dan past een pubquiz of casinoavond goed bij deze avontuurlijke dag!

Je leest het al: wij hebben genoeg inspiratie voor een familie uitje voor jouw familie. Heb je zelf ideeën of wil je verschillende onderdelen combineren? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Vrijblijvend een offerte opvragen kan natuurlijk ook. Hopelijk tot snel op één van de mooiste locaties in Overijssel!