Ik heb een vraag
Wilgenweard

Maak je herfst compleet met de leukste herfstactiviteiten

De bladeren beginnen van de boom te vallen, het wordt sneller donker en de temperatuur daalt. Dat betekent: Tijd voor herfst! Een periode waarin de natuur op z’n mooist is, maar ook de tijd dat het weer wisselvalliger wordt. De ene dag kun je van de prachtige natuurverschijnselen genieten, terwijl je in het bos loopt met een zonnetje dat in je gezicht schijnt. De andere dag blijft het maar regenen en blijf je het liefst lekker binnen in je dikke trui. Maar dat betekent niet dat je thuis stil moet gaan zitten, want er is genoeg te doen! De herfstvakantie staat weer voor de deur en dat betekent genieten van deze leuke periode. Ga er lekker op uit in de mooie natuur en doe een activiteit in het bos óf ga met je collega’s, vrienden en familieleden de uitdaging aan en ontsnap uit de escape room. De Wilgenweard biedt allerlei leuke activiteiten aan zowel binnen als voor buiten. Daarom hebben wij voor jou de leukste herfstactiviteiten op een rijtje gezet! 

De leukste herfstactiviteiten voor binnen

Is het koud buiten en/of regent het? Dan hebben wij geschikte activiteiten in de aanbieding. Maar ze zijn natuurlijk ook hartstikke leuk wanneer de zon wél schijnt 😉

Escape Rooms

De Wilgenweard beschikt over twee supergave escape rooms: Der Bunker en The Gentlemen’s Room! Ze hebben allebei hun unieke charme. In De Bunker ervaar je de sfeer van de Tweede Wereldoorlog. De Gentlemen’s room neemt je mee terug naar 1841, de tijd van de Nederlandsche Handel-Maatschappij. In beide escape rooms staan samenwerken en vertrouwen staan centraal. Daarom is de activiteit erg geschikt voor personeelsuitjes, maar ook voor familie of vriendenuitjes.

Beat The Matrix

Beat The Matrix is een unieke escape game met wel 10 verschillende kamers! Ontdek jij het mysterie van de Matrix? Zoek naar de aanwijzingen en ontrafel het geheim!

 Je speelt het spel in groepjes van 2 tot 4 personen. Zetten jij en jouw groepje de beste score neer?

Pubquiz of Swingo Bingo

Een Pubquiz of Swingo Bingo zorgt voor een gezellig feest voor iedereen! Test je kennis bij de Pubquiz en win onder het genot van een heerlijk drankje. Óf luister je toch liever naar de leukste hits en dans je erop los bij de Swingo Bingo? Heb jij als eerste alle nummers op jouw bingokaart afgestreept? Wanneer je de Pubquiz of de Swingo Bingo wint, ontvang je een leuk prijsje!

Pssst! We hebben ook leuke, compleet verzorgde arrangementen met deze activiteiten! Ga voor het arrangement Swingo Bingo of het super leuke arrangement waarin Beat The Matrix en de Pubquiz gecombineerd zijn.

CSI Moordspel

Oh nee! Er is een moord gepleegd op de Wilgenweard en daarom hebben we jullie hulp nodig! Lukt het jou en je team om voldoende bewijsmateriaal te verzamelen en de moord op te lossen?

CSI Moordspel is een erg leuke herfstactiviteit voor vrienden, collega’s en familie die binnen plaatsvindt! Te spelen vanaf 10 personen.

Geniet van de natuur met de volgende herfstactiviteiten

In de herfst kan de natuur héél mooi zijn. De roodbruine bladeren liggen overal en wanneer het zonnetje schijnt geeft het echt een warme uitstraling. Het is dan heerlijk om in het bos te wandelen. De Wilgenweard ligt heel erg dicht bij het bos en biedt leuke activiteiten aan die je hier kan uitvoeren. Hiermee kun je je wandeling iets uitdagender maken!

Mountainbiken

Ga lekker mountainbiken over de Sallandse Heuvelrug en beleef de mooie natuur!

Kompasmysterie

Deze herfstactiviteit is erg geschikt om met kinderen te doen! Ontcijfer klinkerroutes, kompasroutes en spiegelroutes om zo de juiste weg te vinden. De tocht van het kompasmysterie is ongeveer 4 km lang. Geniet tussendoor van de Twentse natuur, helemaal mooi in de herfst!

Navigatie Challenge

Voor de echte wandelaars onder ons! Tijdens deze 2,5 uur durende tocht zoek je naar de juiste route en los je puzzels op. Dit zorgt voor een erg uitdagende wandeltocht door het mooie bos bij De Wilgenweard. Ideaal in de herfst, want je kan van de prachtige natuur genieten. Daarnaast kun je de Navigatie Challenge ook tegen elkaar spelen: Ben jij met jouw groepje als eerste terug bij De Wilgenweard?

Escape The Forest

Escape The Forest is een superleuke escape game in het bos met uitdagende opdrachten. Samen met je team van 7 t/m 13 personen probeer je zoveel mogelijk punten te scoren. Je bevindt je in het mooie, Twentse bos. Genoeg tijd om te genieten van de mooie herfst verschijnselen.

Sterrit

Je geniet van de natuur en omgeving, maar zit toch droog. Hè? Ja, met een sterrit! Rijd door het mooie Salland, Vechtdal of Twente en probeer onderweg puzzels op te lossen. Een hartstikke leuk uitje voor stellen, vrienden of een gezin!

Sterrit bij de Wilgenweard

TIP: Er loopt ook een wandelroute langs De Wilgenweard. Rust even uit in ons Grand Café of op één van onze terrassen met een kopje koffie en een heerlijke appeltaart!

Herfstactiviteiten voor thuis

Heb je geen zin om de deur uit te gaan, maar wel zin in een leuke activiteit? Dan is misschien een van onze twee escape games voor thuis wel iets voor jou!

Rijkshotel de Nor

Los de puzzels op, kraak de raadsels en ontsnap uit de gevangenis! Je speelt deze escape game met 2 tot 8 personen. Het ideale is dat je familie, vrienden of collega’s zich op een andere locatie kunnen bevinden. Ideaal als je niet bij elkaar in de buurt woont!

De Schaduwspits

In escape spel De Schaduwspits moet je het Nederlandse elftal zo goed mogelijk begeleiden op het WK. Lukt het jou om Nederland wereldkampioen te maken? Een super leuke activiteit met je sportteam, vriendengroep of collega’s!

Ideaal op een regenachtige zaterdag of zondag én een keer wat anders dan alleen maar series kijken of monopoly 😉.

Herfstuitje inclusief horeca

Naast ons brede aanbod aan activiteiten, bieden we ook verschillende horecagelegenheden aan. Zo kun je bij ons barbecueën of pizza’s bakken onder het overdekte terras (mét dekens). Ook kun je kiezen voor een smakelijk buffet of een 3-gangendiner in ons Grand Café of in één van de zalen. Daarnaast is er genoeg ruimte om lekker te borrelen. Zo kan je bij ons een bierproeverij reserveren, maar je kan ook vrijblijvend een lekkere chocolademelk (met of zonder slagroom) bestellen. Sluit dus je uitje goed af en combineer het met één van deze lekkere opties.

Contact

Wil je meer weten over onze leuke herfstactiviteit of ben je op zoek naar een compleet verzorgde dag? Bekijk hier de rest van onze activiteiten en neem dan contact met ons op! We helpen je graag bij het plannen van het perfecte uitje!