Ik heb een vraag
Wilgenweard

Schooluitje in Overijssel of Twente organiseren? 4 tips!

Zijn jullie als school opzoek naar het perfecte schooluitje in Overijssel of Twente? Kom met alle klassen naar De Wilgenweard om jullie schooljaar te starten of af te sluiten! Benieuwd naar alle mogelijkheden voor een schooluitje? Lees de 4 tips en bespaar veel tijd bij het samenstellen van een schooluitje. Zo organiseer je een superleuk schooluitje in Overijssel!

1. Expeditie Robinson

Jouw leerlingen kennen vast het populaire televisieprogramma Expeditie Robinson wel. Ze kunnen nu zelf deel gaan uitmaken van deze show! Bij ons programma Expeditie Robinson staat plezier, competitie en samenwerking centraal. Jullie strijden in groepen tegen elkaar tijdens verschillende super leuke activiteiten. Welk team laat zien dat ze een echte Robinson zijn?

Expeditie Robinson

2. Fort Boyard

Bij Fort Boyard spelen samenwerking, omgaan met spanning en sportieve strijd een rol. In teams wordt er gestreden in spellen waarbij snelheid en kracht een rol spelen. Probeer in deze spellen zoveel mogelijk sleutels te verzamelen!

Fort Boyard  biedt een uitdagend programma voor leerlingen/studenten met lef en doorzettingsvermogen. Maar ook leerlingen die deze kwaliteiten iets minder beheersen kunnen zich uitleven en misschien wel angsten overwinnen!

3. Op avontuur in de natuur

Onze ervaring leert dat leerlingen niet terugdeinzen voor een beetje avontuur. Het bos in voor een navigatie challenge of mountainbiketocht, het water op om te suppen of kanovaren. Helemaal cool is onze touwbaan en een vrije val van 11 meter. Bepaal zelf welke activiteiten passen bij jullie groep en stel zo het ideale programma samen.

4. Spanning 

Overnachten kan natuurlijk in onze sportherberg, maar misschien past een tentenkamp in het bos beter in het programma?  Vind de weg naar deze plek met een teambuildingstocht. Sla het kamp zelf op en bereid zelf je eten tijdens de barbecue. Kampvuur aan, marshmallows verwarmen… dag één is compleet! Dag twee hoeft niet minder avontuurlijk te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een mountainbiketocht, touwparcourshandboogschieten of een ondergronds gangenstelsel. Ook hier geldt: bepaal zelf welke activiteiten goed passen bij de groep. Wij denken graag met je mee!

Expeditie Robinson als schooluitje of schoolreisje bij De Wilgenweard in Nijverdal

Waarom een schooluitje bij De Wilgenweard?

1. Alles onder één dak

Bij De Wilgenweard vind je alles onder één dak: een activiteitenterrein voor sportieve activiteiten, gezellige ruimtes om te eten (of om te schuilen bij slecht weer), slaapkamers, kleedruimtes, een bar en een terras. Zo heb je overzicht en kunnen de leerlingen zelf hun gang gaan binnen de locatie

2. Unieke ligging

Een mooie omgeving is belangrijk voor een goede sfeer. Kies voor een groene plek, waar je water, bos en heuvels in de buurt vindt. Dit is niet alleen ontspannen en fijn, maar biedt ook tal van mogelijkheden voor je programma. Bouw een vlot en ga het water op, pak een mountainbike en verken het bos en trek er met een gps op uit in de natuur.

3. Ervaring

Wij ontvangen al meer dan 20 jaar scholen en gebruiken deze ervaring om ons aanbod steeds weer te verbeteren. We weten hoe we jonge mensen enthousiasmeren en ons team is enorm flexibel: hierdoor ontstaan spontaan de leukste activiteiten en momenten!

4. Goed eten en drinken

Natuurlijk is de locatie en het programma van het grootste belang. Dat zijn de pijlers van een geslaagd schooluitje. Maar vergeet ook vooral de inwendige mens niet! Overleg met ons wat de mogelijkheden zijn voor het eten en drinken. Kies je voor standaard, of juist voor een sportmaaltijd, tapas of zelf koken? Pizza’s bakken of een kindermenu met patat, snack en wat te drinken zijn typische activiteiten die niet alleen zorgen voor een gevulde maag, maar ook goed zijn voor teambuilding en gezelligheid!

5. Ook als de zon onder gaat

Een bijzonder avondprogramma is de kers op de taart. Schenk hier dus aandacht aan. Dit kan spectaculair: met een themafeest of moordspel. Maar ook een gave quiz of gezellige dansavond kan voor memorabele momenten zorgen!

Bezoek onze website om precies te zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw school. Lees ook eens de reviews van andere scholen om te horen wat hun ervaringen zijn. Of neem contact op met één van ons voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte op. Hopelijk tot snel op één van de mooiste locaties in Overijssel!

Kom je er nog niet uit? Bel ons gerust, we helpen je graag bij het organiseren van jouw schooluitje in Overijssel.